Nett-Magasinet

søndag 12. februar 2017

Assad sier han vil gå av - hvis folket vil



I et intervju med Yahoo sier president Bashar al-Assad at han går av «når Syrias folk ikke lenge ønsker meg».

I det videofilmede intervjuet med Yahoo, blir Assad spurt om når han ville vite når folket ønsker at han skal gå av.
I intervjuet sier Assad at en eventuelt tidlig folkeavstemning bare kan skje etter at terroristene i Syria er nedkjempet.

Les mer HER LINKEN

Trump ber Irans president passe seg



USAs president Donald Trump skrur opp temperaturen i ordkrigen mot Iran. Fredag sa han at Irans president bør være forsiktig med hva han sier.

Utvekslingen av trusler og advarsler mellom president Hassan Rouhani i Teheran og Trump i Washington nådde nye høyder fredag. Under en feiring av årsdagen for den iranske revolusjonen sa Rouhani til folket at "det iranske folk må tiltales med respekt". 

Les mer HER LINKEN

Wilders vil forby islam i Nederland



Nederlands høyrenasjonalistiske opposisjonsleder, Geert Wilders, sier han ønsker å forby islam og melde landet ut av EU.
I sitt første større TV-intervju før valget 15. mars, tar han til orde for at Koranen bør forbys og moskeer stenges.
Islamsk ideologi er trolig farligere enn nasjonalsosialisme, sier Wilders, som sammenligner Koranen med Adolf Hitlers "Mein Kampf".

Les mer HER LINKEN

Listhaug vil bosette barn med midlertidig opphold



Etter press fra UDI og Barneombudet vil regjeringen bosette enslige mindreårige med midlertidig opphold.

I et brev i desember ba Utlendingsdirektoratet (UDI) Listhaug revurdere bestemmelsen fra juni 2014 om at barn med begrenset opphold i Norge ikke skal bosettes i fosterhjem eller i en kommune.
«Dette fremmer ikke god integrering, og kan heller skape grobunn for utfordringer på både individ- og samfunnsnivå», het det i brevet.

Les mer HER LINKEN

SV vil ha mer barnetrygd mot fattigdom



SV-leder Audun Lysbakken vil gjøre høstens stortingsvalg til et solidaritetsvalg og øke barnetrygden mest til de som mottar minst.

Lysbakken vil ikke ha behovsprøvd barnetrygd, slik flere borgerlige partier har foreslått. Han vil ha en universell ordning der alle får mer. Men den største økningen skal gis til enslige forsørgere og til familier med tre eller flere barn, skriver Bergens Tidende.

Les mer HER LINKEN

Hagen støtter Trumps presidentordre



Han har gjort mer enn noen annen president jeg har opplevd, sier Carl I. Hagen (Frp) om Trumps første tre uker som USAs 45. president.

Mens kritikken hagler mot Donalds Trumps omstridte presidentordre, er det andre som tar ham i forsvar. I Europa har Trump lagt seg ut med og hisset på seg flere av sine nærmeste allierte. I USA er befolkningen mer splittet enn noensinne.

Les mer HER LINKEN