Nett-Magasinet

torsdag 21. april 2016

Svar til Harald H vedr uføretrygd og skattepengerLeserbrev
Jeg blir kvalm og trist når jeg leser hva slike som Harald tror om oss. Hvis vi klarer oss noenlunde selv, ta en tur på kafé for å møte venner så mener du at vi er friske nok til å jobbe? Du vet tydeligvis ikke hvordan det er å måtte sitte hjemme i boligen mesteparten av tiden og hvordan det føles når venner invitere til hyggelig kafé besøk par ganger i måneden.
Jeg sitter i rullestol pga at jeg er helt lam i det ene benet og ja Hr Harald jeg har trygdebil så ’jeg kan kjøre rullestolen rett inn i bilen. Men bare det og ut på f eks kafé besøk krever en del planlegging, det er ikke bare å dra ut når man får lyst til det for oss. Men dette forstår ikke du.

Nå vil du også ta fra oss skattepenger vi får igjen for dette unner du oss ikke at vi kan få en god sommer med mer penger enn å måtte spare på alt og bli hjemme for den lille trygden gir ikke rom for noe ferietur. Etter 1. januar 2015 så betaler vi uføre like mye i skatt som dere som er i fast arbeid. Hvis vi betaler inn for mye så ønsker du at vi ikke skal få tilbake pengene selv.

Du tror også at vi uføre har veldig høy trygd også. Da skal jeg fortelle deg at jeg har kr 16.000 netto utbetalt. Når alle utgiftene er betalt har jeg igjen kr 6000 til meg selv, til mat, lege, bil osv. Dette syns du at er for mye for oss.

Tilslutt så vil du at vi som er avhengige av tekniske hjelpemidler at dette skal vi betale høye egenandeler for å få lov å bruke så livet vært blir lettere å leve. Hvis du tror vi koser oss når vi må sitte i rullestol hele tiden må du nok tro opp igjen. Uten rullestolen kommer jeg ikke fra senga. Du vil med andre ord gjøre oss enda mer hjelpe tregende enn nødvendig.
Ja Hr Harald jeg har bpa til personlige foremål og når jeg er ute for å handle.
Ellers så klarer jeg meg veldig godt selv.

Du oppgir at du er helsefagkonsulent og da burde du ha respekt og folkeskikk ovenfor oss som du sikkert har med i din jobb. Men jeg tviler på at du er den du utgir deg for å være. Men hvis du er det syns jeg oppriktig synd på de funksjonshemmede menneskene som har med deg å gjøre.
Hadde du eller en slik som deg kommet inn i min bolig for å bestemme over meg hadde jeg kastet deg ut.

Jeg har forslag til deg, lån deg en rullestol og bruk den i en måned og etterpå skriver du leserbrev om hvordan du opplevde tiden som rullestolbruker og funksjonshemmet

Silje
Alder 28 år
Rullestolbruker i 12 år.
Har god utdannelse men ingen jobb, ennå

Innsender ønsket å være anonym.
Redaktør Kristine

8 kommentarer:

 1. Kjempebra skrevet Silje, er du singel også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er singel men hvordan skal vi komme i kontakt med hverandre her?

   Slett
  2. Det kan vi hjelpe dere med. Lars bare send inn din epost adr til oss redaksjonen@aarum.priv.no så videresendes den til Silje etterpå.

   Slett
 2. Kjempebra Silje du er flink, støtter der 100 % i det du skriver om

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig tilbakemld

   Slett
 3. Høøøøøøøøø har det blitt kontakt blogg dette nå? Unge kvinner i rullestol bruker å være kåte så de vil ha seg med alle menn de får kontakt med. Jeg er sykepleier så jeg kan alt om dette feltet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du sjalu på meg? Jeg kan gjerne bytte med deg, du sitter i rullestolen min og jeg overtar ditt arbeid som sykepleier.

   Slett
  2. Selvsagt måtte du utøve kritikk om dette også. Men Silje satte deg på plass Gry Olsen

   Slett