Nett-Magasinet

tirsdag 12. april 2016

Uføre og skattepengerLeserbrev
Det er ikke rettferdig for oss som må jobbe og tjene våre egne penger selv og disse syke uføre som får igjen skattepenger får disse pengene igjen selv. Når disse uføre får penger fra staten-alltså oss så hadde det vært mer rettferdig at skattepengene heller hadde blitt utbetalt tilbake til staten ved Nav.

Hvor mye penger skal egentlig disse syke uføre ha fra oss skattebetalere? Om de er for syke for å jobbe er en annen sak noe jeg ikke er så dum at jeg tror på. Selvsagt er det mye bedre å sitte hjemme i sitt varme bolig når det er kaldt ute og kose seg enn å måtte ut i kulden for å komme seg på jobben.

Det er ikke rettferdig at staten Norge syr puter opp i baken på disse uføre i form av høy trygd, bostøtte, sosialtilskudd, gratis bil fra Nav, støttekontakt osv dette føler jeg mildt sagt helt jævlig at de som ikke yter tilbake til staten Norge skal ha så få mye gratis uten å løfte på baken sin.

Når staten Norge som betaler ut uføretrygden så hadde det vært mer rettferdig at når uføre får tilbake skattepenger og disse pengene hadde blitt inndratt av staten Norge.

Alle vet at de med uføretrygd koser seg hjemme mesteparten av tiden sin hvis de ikke sitter på en kafé og koser seg der. Sitter hjemme i godstolen eller ligger på sofaen hele dag spiser potetgull, drikker brus eller øl mens de stirrer på fjernsynet. Snakker om å ha et herlig liv på bekostning av oss som er med å betale for dette igjennom skaten vi er tvunget til å
betale.

Dette har jeg sett så ofte selv, der de sitter på kafé og ”koser” seg med kaffe og rundstykke mens krykkene ligger på gulvet. Enkelte bruker også krykker for å prøve å innbille oss at de er virkelig syke.

Hjelpemidler bl a krykker og rullestoler koster oss skattebetalere mye penger i året og da hadde det vært mer rettferdig hvis dette hadde hatt en egenandel som måtte betales kontant før de uføre fikk tilgang på hjelpemiddelet.

Det er kanskje ikke så rart at man prøver å snyte på skatten for å slippe å være med å betale for denne helt unødvendige utgiften som vi heller kunne ha brukt til bl a store skattelettelser for oss som jobber.

Uføre er også feige, de tåler ikke at vi retter kritikk mot dem har jeg opplevd på facebook.
Harald H.
Helsefag konsulent

Hjelpe hele Afrika i Norge?Leserbrev
Kongen har helt rett vi kan ikke ta i mot alle fra Afrika for å hjelpe dem til et bedre liv her i Norge. Men dette er klart at mange ikke forstår. Skal lille Norge hjelpe hele verden? Nei vi får først hjelpe våre egne først før vi begynner med hjelp til alt som renner over Norges grensen og tigger om å få bli her.

De som kommer hit til lille Norge klager på alt mulig og da sitter vi igjen med tanker at disse menneskene må ha det mye bedre der de kommer fra og vi burde sparke dem ut av Norge på første flyet som går.

Først må vi hjelpe våre egne de fattige og syke før vi begynner med å skal hjelpe mennesker som kommer hit som lykkejegere for å snylte på vårt velferdssystem.

Mange av våre egne som bor på sykehjem får ofte servert mat som ser ut som gris mat mens disse asylsøkere får rene luksusmaten av staten Norge. Dette er ikke rettferdig ovenfor våre egne at de skal behandles som dritt mens asylsøkere skal behandles som gjester og få meget god mat og boliger.

Våre egne syke og fattige får ikke hjelp med penger eller bolig av Nav, men disse som kommer inn her får alt servert på gullfat. Det er rett og slett helt jævlig hvordan vi behandler våre egne opp mot disse asylsøkerne.

Politikere på Stortinget må snart begynne å høre på oss, flertallet når vi skriker ut at Norges grenser må stenges for alle som ikke har noe i vårt land å gjøre og da tenker jeg ikke på turister men slike mennesker som ønsker å utnytte våre velferdsordninger.

Nå har vår fantasiske innvandringsminister foreslått og bestilt telt som bolig til disse som velter inn over våre grenser. Dette er etter vårt syn meget godt tilbud og da vil vi anbefale at dette teltet plasseres på søppeltomta på Grønmo i Oslo så disse mennesker ikke tror de har kommet til luksus og velger heller å reise hjem etter en tids opphold på Grønmo.

Det er etter vårt syn to grupper som kommer til å kjøre økonomien i grøfta her i landet og det er asylsøkere og de uføre. Noe må gjøres med disse gruppene som det bare er utgifter med. Men det som gjøres er vel at staten Norge heller øker skatten vår for å få på disse udugelige gruppene kan fortsette festen sin her i landet.

Irene J.
Innsender av leserbrevet ønsket å være anonym
Redaktøren

Mobbing igjenSynspunkt

Jeg blir så forbannet når jeg leser om uskyldige barn som opplever å bli mobbet i skolen uten at noen innenfor skolen gjør noe med det når det blir rapport fra barnes foresatte. Det virker som lærere og rektorer bare lukker sin øyne får å håpe at dette ”problemet” skal forsvinne av seg selv.

Hvor var de ansatte innenfor skoleetaten da denne jenta på 13 år ble utsatt for langvarig mobbing? Satt de og sov på lærerværelse eller ga den blanke i hvordan hun hadde det på skolen? Jeg bare lurer på hvordan voksne som skal undervise barn i det hele tatt kan sove godt om natten når de vet at en av deres elever blir utsatt for grov mobbing mens de er på skolen.

Jeg har tvillinger på 10 år og hadde de eller skulle bli utsatt for mobbing på skolen og skoleetaten ikke ville høre på meg eller barna så skulle de ha fått et skikkelig helvete fra min side. Jeg hadde krevd å få møte skole ledelsen og hadde også møtt opp på skolen for å ta meg en alvorssamtale med de ansatte for dette hadde ikke blitt akseptert fra min side.
Hvis dette ikke hadde nyttet hadde jeg tatt barna ut av skolen og fått i stand hjemmeundervisning.

Men i min familie er vi ressurs sterke så vi kan sloss mot skolen hvis det skulle bli aktuelt, men for enslig mor er dette selvsagt ikke så lett å få gjennomslag for. I denne spesielle saken så burde moren bli frikjent men skoleetaten og alle som har hatt med denne stakkars jenta heller bli stilt til ansvar og fjernes fra sine stillinger så de ikke får sjansen til å gjøre dette flere ganger.

Å flytte mobberne til andre skoler er godt forslag, men kanskje man skulle flytte lærere også? Kanskje få dem omskolert til andre jobber der de ikke har med barn å gjøre?

Familie på 4
Innsender av leserbrev ønsket å være anonym
Redaktør Kristine.

Nye regler for trygdebilerSynspunkt

1 januar 2015 kom det nye regler for å få trygdebil fra regjeringen med støtte fra KRF og V. Nå skulle bare uføre og syke få bil hvis man hadde arbeid eller var under utdannelse.

Dette har resultert i at de mange uføre som er for syke til å få en slik bil ikke lenger oppfyller kravene. Dette gjelder også uføre som har hatt trygdebil før men nå får de ingen ny stønad til å kjøpe bil.

Hjemmet deres oppleves som et fengsel når de ikke lenger kommer seg ut på egenhånd men må være avhendig av venner og familie. Ikke alle klarer å bruke offentlige transportmidler.

På oss virker det som regjeringen med støttepartier ønsker at folk skal bli mer hjelpetrengende enn nødvendig eller så tror de ikke at de uføre er for syke til at de trenger egen bil for å bryte en isolert tilværelse.

Det er smålig av regjeringen og støttepartiene å ta fra syke denne dette hjelpemiddel til å greie seg selv i hverdagen.
Men hadde det vært barnefamilier som hadde mistet en slik støtte til bil så hadde nok støttepartiene som er så opptatt av barnefamiliene lagt inn protest og hindret at dette ble vedtatt. Men når det gjelder de syke uføre så bryr man seg veldig lite om dette.

Men det ble en endring i gr 2 biler. Hvis man må ha med seg rullestol i bilen så kan man muligens få bil i denne gruppa.

Innsender av Synspunkt brevet ønsker å være anonym.
Redaktør Kristine