Nett-Magasinet

søndag 30. oktober 2016

Jente 12 år voldtatt av ISI de øyeblikkene før han voldtok den 12 år gamle jenta, den islamske statens modige mann tok seg tid til å forklare at det han var i ferd med å gjøre var ikke en synd. Fordi piken praktiserte en annen religion enn islam, Koranen ga ham rett til å voldta henne

Han bandt hendene hennes og kneblet henne. Deretter knelte han ved siden av sengen og kastet seg ned i bønn før han kledde av henne og voldtok henne.

Når det var over, knelte han å be igjen, voldtekten med handlinger av religiøs hengivenhet.

Jeg holdt fortelle ham at det gjør vondt - vennligst slutt, sa jenta, hvis kroppen er så liten en voksen kan sirkle midjen hennes med to hender. Han fortalte meg at i henhold til islam har han lov til å voldta en vantro. Han sa at ved å voldta meg, han komme nærmere Gud, som hun fortalte i et intervju sammen med sin familie i en flyktningleir, som hun rømte fra etter 11 måneders fangenskap.

Den systematiske voldtekt av kvinner og jenter fra Yazidi religiøs minoritet har blitt dypt innviklet i organisasjonen og den radikale teologi av den islamske staten i året siden gruppen kunngjorde det var å gjenopplive slaveriet som institusjon. Intervjuer med 21 kvinner og jenter som nylig rømte den islamske staten, samt en gjennomgang av konsernets offisielle meddelelser, belyse hvordan praksisen er nedfelt i konsernets sentrale grunnprinsippene.

Handelen i Yazidi kvinner og jenter har skapt en vedvarende infrastruktur, med et nettverk av varehus hvor ofrene blir holdt, visning rom hvor de er inspisert og markedsført, og en dedikert flåte av busser som brukes til å transportere dem.