Nett-Magasinet

tirsdag 11. oktober 2016

Regjeringen foreslår flere pengespillStrømmen er stengt av. Inkassokrav. Brev fra namsmannen. Fortvilelse. «Erik» (40) kan alt om konsekvensene av spilleavhengighet. Nå foreslår regjeringen at også utenlandske spillselskaper skal kunne tilby pengespill i Norge. Det kan få dramatiske følger.
Frykter fritt spillmarked
– Vi er redd for at enda flere vil få spilleproblemer hvis forslaget fra regjeringen blir vedtatt, sier Lill-Tove Bergmo, daglig leder i Spillavhengighet Norge. – Vi vet at eksponeringen for pengespill vil eksplodere hvis det blir fritt frem for utenlandske spillselskaper i Norge. Konkurransen blir større, flere vil spille og sannsynligheten for at flere vil få spilleproblemer vil øke i samme takt.
Nærmere halvparten av de som spiller på utenlandske nettkasinoer er risiko- og problemspillere. Det viser en fersk befolkningsundersøkelse gjort av Universitetet i Bergen. I 2013 var det tilsvarende tallet en tredjedel. Lill-Tove mener at aggressiv markedsføring fra de utenlandske spillselskapene nå bidrar til en skremmende utvikling. De benytter alle virkemidler for å nå frem til hver enkelt bruker.
– En risikospiller spiller ofte aggressivt og mye, og har større risiko for å bli avhengig. Undersøkelsen viser at risiko- og problemspillere bruker større summer og spiller med høyere risiko som følge av reklame.