Nett-Magasinet

torsdag 9. februar 2017

Underbemannede domstoler tvinges til å gi lavere strafferDe små domstolene i landet rammes hardt når regjeringen må spare ytterligere 16,5 millioner kroner. Det kan føre til lavere straffenivå.

Jeg har vært bistandsadvokat der fornærmede har reagert veldig sterkt på at tiltalte skal få vesentlig strafferabatt fordi staten ikke har klart å avvikle saken innen rimelig tid, sier advokat Kjetil Nilsen til NRK.

Les mer HER LINKEN

Her stormer vinelskere Vinmonopolet da dørene åpnetVinelskere stormet inn på vinmonopolet på Aker Brygge under Burgundslippet. Målet er å sikre seg burgundervin fra årgangen 2014.

Les mer HER LINKEN

Jenta på seks år dør tragiskElena ble rammet av en uvanlig pediatrisk hjernesvulst, og av legene fikk foreldrene Keith og Brooke den tragiske beskjeden om at deres elskede datter bare hadde 135 dager igjen å leve.
Keith og Brooke ble kort tid senere enig om å ikke fortelle Elena at hun trolig ikke ville overleve. De ville at hun kunne nyte sin siste tid av livet.

Les mer HER LINKEN

Verdens lengste senketunnel har fått grønt lysFra bru til tunnel

Men veien dit har vært lang. I utgangspunktet var planen å bygge en skråkabelbru mellom den danske øya Lolland og den tyske øya Femern. Brua skulle ha fire søyler med en høyde på 281 meter og en avstand på 724 meter, og kunne stå klar allerede i 2018.

Les mer HER LINKEN

Slik blir landets første elektriske søppelbilNå skal Norsk Gjenvinning sette i drift landets to første elektriske renovasjonsbiler.

Mye start og stopp og kjøring i boligstrøk gjør at renovasjonsbiler er skapt for å være elektriske. Vi skal sette inn disse to bilene på ruter i sentrumsnære områder i Sarpsborg, opplyser Jørgen Nikolai Pettersen, administrerende direktør Norsk Gjenvinning Renovasjon AS.

Les mer HER LINKEN

Svenske forskere kan ha løst malaria-gåteMalariamyggen foretrekker å stikke folk som allerede er malariasyke, og ser ut til å bli tiltrukket av en lukt. Nå opplyser svenske forskere at de har funnet et stoff malariaparasittene utskiller som skaper denne lukten. Forskerne ved Universitetet i Stockholm offentliggjorde torsdag sine funn i tidsskriftet Science.

Les mer HER LINKEN