Nett-Magasinet

tirsdag 12. april 2016

Mobbing igjenSynspunkt

Jeg blir så forbannet når jeg leser om uskyldige barn som opplever å bli mobbet i skolen uten at noen innenfor skolen gjør noe med det når det blir rapport fra barnes foresatte. Det virker som lærere og rektorer bare lukker sin øyne får å håpe at dette ”problemet” skal forsvinne av seg selv.

Hvor var de ansatte innenfor skoleetaten da denne jenta på 13 år ble utsatt for langvarig mobbing? Satt de og sov på lærerværelse eller ga den blanke i hvordan hun hadde det på skolen? Jeg bare lurer på hvordan voksne som skal undervise barn i det hele tatt kan sove godt om natten når de vet at en av deres elever blir utsatt for grov mobbing mens de er på skolen.

Jeg har tvillinger på 10 år og hadde de eller skulle bli utsatt for mobbing på skolen og skoleetaten ikke ville høre på meg eller barna så skulle de ha fått et skikkelig helvete fra min side. Jeg hadde krevd å få møte skole ledelsen og hadde også møtt opp på skolen for å ta meg en alvorssamtale med de ansatte for dette hadde ikke blitt akseptert fra min side.
Hvis dette ikke hadde nyttet hadde jeg tatt barna ut av skolen og fått i stand hjemmeundervisning.

Men i min familie er vi ressurs sterke så vi kan sloss mot skolen hvis det skulle bli aktuelt, men for enslig mor er dette selvsagt ikke så lett å få gjennomslag for. I denne spesielle saken så burde moren bli frikjent men skoleetaten og alle som har hatt med denne stakkars jenta heller bli stilt til ansvar og fjernes fra sine stillinger så de ikke får sjansen til å gjøre dette flere ganger.

Å flytte mobberne til andre skoler er godt forslag, men kanskje man skulle flytte lærere også? Kanskje få dem omskolert til andre jobber der de ikke har med barn å gjøre?

Familie på 4
Innsender av leserbrev ønsket å være anonym
Redaktør Kristine.

1 kommentar:

  1. Etter min mening fins det ikke mobbing i den norske skolen. Men det fins enormt mye udugelige og late barn som er til stort problem for våre flinke lærere. Disse barna dikter opp løgnhistorier at de blir mobbet og lærerne gjennomskuer dem og sørger for at de barna som lyver for sin rettmessige straff på skolen

    SvarSlett