Nett-Magasinet

torsdag 11. august 2016

Misforstått BPA assistentTrenger ikke å være muslimsk sykepleiestudent for å nekte oss uføre / funksjonshemmede hva vi skal spise eller drikke.
Jeg er ung kvinne på 27 år og de siste 6 årene har jeg måtte bruke rullestol fordi jeg har enorme sterke smerter i mine bein. Jeg kan gå litt med krykker men det er begrenset. Jeg ble mektig lei av hjemmetjenesten som løp rundt i min leilighet for å bestemme over hva jeg skulle ta meg til i hverdagen.

Jeg søkte om BPA og fikk det innvilget og nå trodde jeg at jeg skulle få det mye bedre ettersom jeg skulle være arbeidsleder for mine assistenter.
Hjemmetjenestens representant skulle hjelpe meg slik at jeg kunne ta i bruk BPA assistentene hurtig. Så jeg fikk tilbake de to som jobbet deltidsstillinger hos hjemmetjenesten som hadde vært her før. Ingen av disse godtok at jeg skulle være deres arbeidsleder og bare fortsatte som man skulle tro at de var her som hjemmehjelp.

Nye forbud ble innført, de tømte ut brusen min i vasken, fikk forbud mot å røyke og drikke vin. Min Martini flaske gikk rett i vasken som en venn hadde kjøpt den til meg.

Den ene begynte å låse seg inn til meg til alle døgnets tider og en kveld da kjæresten min skulle sove hos meg måtte selvsagt hun komme. Hun truet min kjæreste med å anmelde han for voldtekt av hjelpeløs kvinne hvis han ikke forsvant fra meg.

Jeg fikk heller ikke lov å handle og spise det jeg ville. Personlig hygiene ble alltid utført med at den ene måtte stå å se på meg i dusjen.
Jeg ble så mektig lei at jeg begynte å se meg etter noen nye hjelpere. Hadde flaks da jeg hadde tatt meg en tur ut alene en kveld for å komme meg på nærmeste butikk, der traff jeg på en venn som hadde med seg to kamerater som var arbeidsløse. Min venn anbefalte disse til meg hvis jeg nå ikke var for sjenert til at de skulle hjelpe meg på badet.

Dagen etter skrev jeg til de to kvinnene som skulle være mine assistenter og ga den sparken. Den ene nektet å slutte da hun sa jeg ikke var i stand til å ivareta mine egne interesser men jeg ble da kvitt henne til slutt.

Nå har jeg to menn i 30 årene som assistenter og jeg kan ikke få fullrost dem. De spør alltid om hva jeg trenger hjelp til og gjør som jeg sier. Jeg har også fått tilbake kjæresten min da de to kvinnene forsvant. Den ene av mine assistenter ringer meg alltid på torsdager for å høre om jeg skal ha noe på polet som han kan kjøpe med. Personlig hygiene ja, det er tross alt mye bedre å ha en mann til å gjøre denne jobben enn kvinnelig uforskammet assistent som mobbet kroppen min.

Jeg tror nok at det er flere enn meg som opplever å få troll som assistenter som behandler sin arbeidsleder som hjelpeløs og skal bestemme alt som skal foregå. Ikke alle er heller klar over at man kan sparke eller bytte ut for å forsøke å få noen andre som hjelpere.

Julia
Oslo område
Ønsker å være anonym

Julia ønsker å være anonym og dette har redaksjonen innvilget
Redaktør Kristine

1 kommentar:

  1. Er du klar over at denne såkalte mannlige hjelper kan bli kåt av se deg splittet naken i dusjen å voldta deg? er du klar over dette? det tor ikke jeg og er enig med hun du sparket at du ikke er i stand til å vurdere ditt eget beste. bpa skulle aldri ha vært funnet opp fordi det er vi som vet hva slike som deg skal behandles

    SvarSlett