Nett-Magasinet

mandag 3. februar 2020

Ukens matoppskrifter


Sort bønnesuppe fra Russland
1 liter tørre sorte bønner 
2 liter vann
2 stk gulrøtter skiver
4 stk selleri stilker, skiver
2 stk løk i terninger
2 stk grønn paprika i terninger
4 stk tomater, forvellet, flådd og hakket
5 stk hvitløksfedd, knust
1 ts rød vin eddik
basilikum, oregano og timian

Slik gjør jeg
Legg tørkede svarte bønner i vann over natten. Stek over middels varme til de er møre Tilsett vann som nødvendig. Legg skiver gulrøtter, selleri og eddik (valgfritt). Surr løk og grønn paprika og hvitløk til brunet. Legg til potten. Legg tomater og kok til gulrøttene er møre. Tilsett salt, pepper og krydder etter smak. Pynt med en skvett av rømme.
En av min russiske bestemors oppskrifter
Skrevet av Marina

Gresk burger
4 pers

400 g karbonadedeig
4 ss gresk krydder
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
4 tomater
2 ss hvitløkdressing
4 hamburgerbrød

Slik gjør jeg det
Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.
Form to burgere og stek dem i en stekepanne med margarin/olje til de er gjennomstekte.

Lag burgerne med dressing, salat og tomatskiver.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bruke solsikketoast/rugtoast i stedet for hamburgerbrød.

PS: Gresk krydder er en krydderblanding som blant annet Santa Maria har i sitt sortiment. Du kan lage ditt eget ved å blande tørket oregano, timian, merian, mynte, basilikum, samt løk og hvitløk

Skrevet av Marina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar