Nett-Magasinet

mandag 2. mars 2020

En merkelig følelse


Skrevet på en annen blogg 01.10.2019

Jeg føler fremdeles at jeg har to bein jeg ikke har. Det er en merkelig følelse. Begge beina min ble amputeret grunnet alvorlig blodforgiftning i april i år. Hjernen har ikke forstått enda at de beina er borte. Dette lurte meg i begynnelsen når jeg havnet i en rullestol at jeg nærmest trodde jeg fremdeles hadde beina mine.

Fantomsmerter har jeg aldri hatt. Det skal jeg være glad for det hører jeg er noe skikkelig svineri å slite med. Jeg kjenner fremdeles på en måte at jeg har følelse i bein jeg ikke har.

Jeg klarte fint å gå på beina selv om de var vonde før første gangen jeg kom på sykehuset 16 desember 2018. Det var etter operasjonen lille juleaften at beina mine ble ekstra vonde og gjorde at jeg ikke lenger fikk gått på dem men måtte bruke rullestol.

Jeg fikk det stygge store såret etter tur i skogen i 2008. Jeg stelte såret selv med bandasjebytte og var til kontroll hos fastlegen en gang pr uke. Han ønsket å sende meg på sykehuset men jeg sa nei for da viste jeg hvilken vei dette kom til å gå. Hadde det ikke vært for nyresvikten så hadde jeg fremdeles hatt de vonde beina mine.

Jeg forstår det i ettertiden at jeg skulle hatt koplet inn hjemmesykepleien på et tidlig tidspunkt men etter å ha hørt på bygdesladder hvor fæle denne pleien var trodde jeg mer på dette. Dette stemmer ikke med det jeg har opplevd med hjemmesykepleien. De er flinke og dyktige i behandlingen jeg har fått av dem i teamet jeg ligger under.

Om jeg savner beina mina? Tja nei det gjør jeg ikke for det smertehelvete jeg har vært igjennom unner jeg ingen. Det var smerter hele døgnet, fikk nesten ikke sove uten å bruke sterke smertestillende medisiner, men også alkohol ble brukt som sovemiddel for da fikk man i alle fall sovet lenger enn med medisiner. Ble mer avslappet og smertene på en måte forsvant ved bruk av alkohol. Men det er ikke å anbefale til noen andre å bruke.

På en måte er det bedre å få beina amputeret enn å bli lam i dem. Med amputeret bein får man en sjanse til å forsøke seg med proteser. Jeg skal gjøre forsøk med proteser men vet ikke om jeg vil klare å gå med dem, blir nok med krykker for å slippe meg helt løs med proteser blir nok veldig lenge til jeg tør å gjøre.

Skrevet av: Svein Olav Skaug Aarum
Ansvarlig eier  Nett-Magasinet.No

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar